Hi To all, I am New To Network Programming With Socket
so I Want To Convert This Code To Socket to use it in VB.NET
This is The Server
Code:Public Class Form1 Dim GotDat As String Private Sub Form1_Load(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load AxWinsock1.LocalPort = 2999 AxWinsock1.RemotePort = 455 AxWinsock1.Listen() End Sub Private Sub win_ConnectionRequest(ByVal requestID As Long) AxWinsock1.Close() AxWinsock1.Accept(requestID) End Sub Private Sub win_DataArrival(ByVal bytesTotal As Long) AxWinsock1.GetData(GotDat) DoActions(GotDat) End Sub Private Sub AxWinsock1_ConnectEvent(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles AxWinsock1.ConnectEvent End Sub End Class 'the Module Module Module1 Public Function DoActions(ByVal x As String) Select Case x Case "msgbox" Msgbox("Hello Testing") End Select Return x End Function End Module
this Is The Client
Code:Public Class Form1 Dim ipAddy As String Private Sub cmdMsgbox_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles cmdMsgbox.Click AxWinsock1.SendData("MsgBox") End Sub Private Sub cmdConnect_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles cmdConnect.Click ipAddy = txtIP.Text AxWinsock1.Close() AxWinsock1.RemotePort = 2999 AxWinsock1.RemoteHost = ipAddy AxWinsock1.LocalPort = 9999 AxWinsock1.Connect() cmdConnect.Enabled = False End Sub Private Sub cmdDisconnect_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles cmdDisconnect.Click AxWinsock1.Close() cmdDisconnect.Enabled = False End Sub
Thanks

Reply With Quote