Hi all, I have just started to learn vb.net and one of my first programmes that I have decided to write is a calculator, the only thing is I can't seem to figure out how to code my decimal point button to covert intergers to doubles.
I'd be greatful for any help, here's my code:VB Code:
Public Class Form1 Inherits System.Windows.Forms.Form Dim total1 As Integer Dim total2 As Integer Private Sub cmd_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles cmd4.Click End Sub Private Sub Button10_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles cmd2.Click End Sub Private Sub Form1_Load(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load End Sub Private Sub cmdEquals_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles btnEquals.Click total2 = total1 + Val(txtDisplay.Text) txtDisplay.Text = total2 End Sub Private Sub cmdPlus_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles btnPlus.Click total1 = total1 + Val(txtDisplay.Text) txtDisplay.Clear() End Sub Private Sub btnBkSp_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles btnBkSp.Click txtDisplay.Text = Mid(txtDisplay.Text, 1, txtDisplay.Text.Length - 1) End Sub Private Sub cmd0_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles cmd0.Click, cmd1.Click, cmd2.Click, cmd3.Click, cmd4.Click, cmd5.Click, cmd6.Click, cmd7.Click, cmd8.Click, cmd9.Click txtDisplay.Text = txtDisplay.Text + sender.Text End Sub Private Sub btnReset_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles btnReset.Click total1 = 0 total2 = 0 txtDisplay.Clear() End Sub Private Sub txtDisplay_TextChanged(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles txtDisplay.TextChanged txtDisplay.TextAlign = HorizontalAlignment.Right If txtDisplay.Text = "" Then Me.btnBkSp.Enabled = False Me.btnPlus.Enabled = False Else Me.btnBkSp.Enabled = True Me.btnPlus.Enabled = True End If End Sub Private Sub btnPoint_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles btnPoint.Click End Sub End Class

Reply With Quote