Results 1 to 38 of 38

Thread: [RESOLVED] runtime error 713-class not registered

  1. #1

    Thread Starter
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    19

    Resolved [RESOLVED] runtime error 713-class not registered

    hi all, i have just built up a simple turkish-indonesian dictionary. when i try my exe file on another computer i get this error :

    Run-time error '713':

    Class not registered.
    Looking for object with CLSID:{00000010-0000-0010-8000-00AA006D2EA4}

    please help me about this problem, i've just search the forum for solving this problem but i couldnt.

    thank you so much.
    Last edited by airlangga; Jun 21st, 2006 at 04:41 AM.

  2. #2

  3. #3

    Thread Starter
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    19

    Re: runtime error 713-class not registered

    i compile my exe file and copy its folder to another computer but it is not working. i didnt use any setup program,sorry i am newbie on this.

    these are the files in my folder:

    dictionary.exe
    dct1.mdb (indo-eng)
    dct2.mdb (eng-indo)
    MSVBVM60.DLL

    please help me on this, i need this file run on another computers but it doesnt. when i install vb6 it works.thank you very much.

  4. #4
    PowerPoster RhinoBull's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    New Amsterdam
    Posts
    24,132

    Re: runtime error 713-class not registered

    Quote Originally Posted by airlangga
    i compile my exe file and copy its folder to another computer but it is not working. i didnt use any setup program ...
    That's what I thought... You need to create a distribution package using any available utility.
    VB6 has "Package & Deployment Wizard" (aka P&DW) - it's simple enough to use so just follow on screen instructions.

  5. #5

    Thread Starter
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    19

    Re: runtime error 713-class not registered

    ok, i'm going to try it.

  6. #6

  7. #7
    Banned randem's Avatar
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    Maui, Hawaii
    Posts
    11,385

    Re: runtime error 713-class not registered

    airlangga,

    To help with your newbieness... Please read Installation Problems in my signature for some help in this matter.

  8. #8

    Thread Starter
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    19

    Re: runtime error 713-class not registered

    i've just tried it but seems there is still problem. i've just look under components for Package & Deployment Wizard, i found and select it but when i click "apply" it says something like "error in loading dll". so i think my Package & Deployment Wizard is not working. sorry for my terrible english.

    then i download ********** and setup my application with it. then try on another computer it gives me the same error : Run-time error '713':

    Class not registered.
    Looking for object with CLSID:{00000010-0000-0010-8000-00AA006D2EA4}

    help me please.tomorrow i have my meeting with my teacher.and i am afraid my application will not run on his computer.

  9. #9
    Fanatic Member schoolbusdriver's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    O'er yonder
    Posts
    1,020

    Re: runtime error 713-class not registered

    Is your app using DAO?

    If it is, open a command prompt and run:

    regsvr32 "C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\DAO\dao350.dll"

    Take a look at this thread:- http://www.vbforums.com/showthread.php?t=371383

  10. #10
    Banned randem's Avatar
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    Maui, Hawaii
    Posts
    11,385

    Re: runtime error 713-class not registered

    Post your script for Inno Setup. Let's take a look.

  11. #11

    Thread Starter
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    19

    Re: runtime error 713-class not registered

    ok, i'll do that.

  12. #12
    Banned randem's Avatar
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    Maui, Hawaii
    Posts
    11,385

    Re: runtime error 713-class not registered

    You'll do which "That"????

  13. #13

    Thread Starter
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    19

    Re: runtime error 713-class not registered

    Quote Originally Posted by randem
    Post your script for Inno Setup. Let's take a look.
    you mean script that i get when i compile my application with using inno setup compiler?

  14. #14
    Banned randem's Avatar
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    Maui, Hawaii
    Posts
    11,385

    Re: runtime error 713-class not registered

    You don't get a script when you compile with Inno Setup. You compile the Script using Inno Setup.

    BTW: there is only one script you could have for Inno Setup

  15. #15

    Thread Starter
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    19

    Re: runtime error 713-class not registered

    Quote Originally Posted by randem
    You don't get a script when you compile with Inno Setup. You compile the Script using Inno Setup.

    BTW: there is only one script you could have for Inno Setup
    Could you please guide me on this. this is the script if i am not wrong;

    ; Script generated by the Inno Setup Script Wizard.
    ; SEE THE DOCUMENTATION FOR DETAILS ON CREATING INNO SETUP SCRIPT FILES!

    [Setup]
    AppName=My Program
    AppVerName=My Program 1.5
    AppPublisher=My Company, Inc.
    AppPublisherURL=http://www.mycompany.com
    AppSupportURL=http://www.mycompany.com
    AppUpdatesURL=http://www.mycompany.com
    DefaultDirName={pf}\My Program
    DefaultGroupName=My Program
    OutputDir=C:\
    OutputBaseFilename=setup
    Compression=lzma
    SolidCompression=yes

    [Languages]
    Name: "english"; MessagesFile: "compilerefault.isl"

    [Tasks]
    Name: "desktopicon"; Description: "{cm:CreateDesktopIcon}"; GroupDescription: "{cm:AdditionalIcons}"; Flags: unchecked

    [Files]
    Source: "H:\Mekan\Kampus\PI\kamus\Package\kamus\dict.exe"; DestDir: "{app}"; Flags: ignoreversion
    Source: "H:\Mekan\Kampus\PI\kamus\Package\kamus\stdole2.tlb"; DestDir: "{app}"; Flags: ignoreversion
    Source: "H:\Mekan\Kampus\PI\kamus\Package\kamus\asycfilt.dll"; DestDir: "{app}"; Flags: ignoreversion
    Source: "H:\Mekan\Kampus\PI\kamus\Package\kamus\comcat.dll"; DestDir: "{app}"; Flags: ignoreversion
    Source: "H:\Mekan\Kampus\PI\kamus\Package\kamus\MSVBVM60.DLL"; DestDir: "{app}"; Flags: ignoreversion
    Source: "H:\Mekan\Kampus\PI\kamus\Package\kamus\oleaut32.dll"; DestDir: "{app}"; Flags: ignoreversion
    Source: "H:\Mekan\Kampus\PI\kamus\Package\kamus\olepro32.dll"; DestDir: "{app}"; Flags: ignoreversion
    Source: "H:\Mekan\Kampus\PI\kamus\Package\kamus\VDT70.DLL"; DestDir: "{app}"; Flags: ignoreversion
    Source: "H:\Mekan\Kampus\PI\kamus\Package\kamus\dct1.bhs"; DestDir: "{app}"; Flags: ignoreversion
    Source: "H:\Mekan\Kampus\PI\kamus\Package\kamus\dct2.bhs"; DestDir: "{app}"; Flags: ignoreversion
    Source: "H:\Mekan\Kampus\PI\kamus\Package\kamus\smlrwrds.dat"; DestDir: "{app}"; Flags: ignoreversion
    ; NOTE: Don't use "Flags: ignoreversion" on any shared system files

    [Icons]
    Name: "{group}\My Program"; Filename: "{app}\dict.exe"
    Name: "{userdesktop}\My Program"; Filename: "{app}\dict.exe"; Tasks: desktopicon

    [Run]
    Filename: "{app}\dict.exe"; Description: "{cm:LaunchProgram,My Program}"; Flags: nowait postinstall skipifsilent

  16. #16
    Banned randem's Avatar
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    Maui, Hawaii
    Posts
    11,385

    Re: runtime error 713-class not registered

    The Inno Setup Wizard does not find dependencies, ********** does, it also will create your script for you. Try it free for three days. Use it to find your dependencies.

    There is a lot wrong with your current script. Compare the one ********** gives you. It will be clear then (well hopefully).

  17. #17

    Thread Starter
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    19

    Re: runtime error 713-class not registered

    Quote Originally Posted by randem
    The Inno Setup Wizard does not find dependencies, ********** does, it also will create your script for you. Try it free for three days. Use it to find your dependencies.

    There is a lot wrong with your current script. Compare the one ********** gives you. It will be clear then (well hopefully).
    i just use ********** and it gives me this:


    ; ********** Version 5.3 Build 4 Trial
    ; Randem Systems, Inc.
    ; Copyright 2003-2006
    ; website: http://www.***********
    ; support: http://www.**********.com/cgi-bin/discus/discus.cgi

    ; Date: Haziran 17, 2006

    ; VB Runtime Files Folder: C:\Program Files\Randem Systems\**********\********** 5.3\VB 6 Redist Files\
    ; Visual Basic Project File (.vbp): H:\Mekan\Kampus\PI\kamus\Project_Kamus.vbp
    ; Inno Setup Script Output File (.iss): C:\Documents and Settings\Senol\Desktop\aaa.iss

    ; ------------------------
    ; References
    ; ------------------------

    ; Microsoft ActiveX Data Objects 2.0 Library - (msado20.tlb)
    ; Microsoft DAO 3.51 Object Library - (DAO350.DLL)
    ; Package and Deployment Wizard - (PDADDIN.DLL)
    ; Microsoft Connection Designer Instance 1.0 - (MSCDRUN.DLL)
    ; Microsoft Remote Data Object 2.0 - (MSRDO20.DLL)


    ; --------------------------
    ; Components
    ; --------------------------



    [Setup]
    AppName=ProjectKamus
    AppVerName=ProjectKamus 1.0.0
    AppPublisher=www.endonezya.net
    AppVersion=1.0.0
    VersionInfoVersion=1.0.0
    AllowNoIcons=no
    DefaultGroupName=Kamus Turki v.1.0
    DefaultDirName={pf}\Kamus Turki
    AppCopyright=Copyright 2006 SS
    PrivilegesRequired=Admin
    MinVersion=4.0,4.0
    Compression=lzma
    OutputBaseFilename=Kamus Turki100Trial

    [Tasks]

    [Files]
    Source: c:\program files\randem systems\**********\********** 5.3\vb 6 redist files\msvbvm60.dll; DestDir: {sys}; Flags: sharedfile
    Source: c:\program files\randem systems\**********\********** 5.3\vb 6 redist files\oleaut32.dll; DestDir: {sys}; Flags: sharedfile
    Source: c:\program files\randem systems\**********\********** 5.3\vb 6 redist files\olepro32.dll; DestDir: {sys}; Flags: sharedfile
    Source: c:\program files\randem systems\**********\********** 5.3\vb 6 redist files\asycfilt.dll; DestDir: {sys}; Flags: sharedfile
    Source: c:\program files\randem systems\**********\********** 5.3\vb 6 redist files\stdole2.tlb; DestDir: {sys}; Flags: regtypelib
    Source: c:\program files\randem systems\**********\********** 5.3\vb 6 redist files\comcat.dll; DestDir: {sys}; Flags: sharedfile
    Source: c:\program files\common files\system\ado\msado20.tlb; DestDir: {sys}; Flags: uninsneveruninstall regtypelib
    Source: c:\program files\common files\microsoft shared\dao\dao350.dll; DestDir: {sys}; Flags: regserver restartreplace sharedfile
    Source: c:\program files\microsoft visual studio\vb98\wizards\pdwizard\pdaddin.dll; DestDir: {sys}; Flags: regserver restartreplace sharedfile
    Source: c:\program files\mscomctl.ocx; DestDir: {sys}; Flags: regserver restartreplace sharedfile
    Source: =msdthostctrl.msdthostctrl.7; vdt70.dll; DestDir: {sys}; Flags: sharedfile
    Source: c:\program files\common files\designer\mscdrun.dll; DestDir: {sys}; Flags: regserver restartreplace sharedfile
    Source: msrdo20.dll; DestDir: {sys}; Flags: regserver restartreplace sharedfile
    Source: kamus turki.exe; DestDir: {app}; Flags: ignoreversion

    [INI]
    Filename: {app}\Kamus Turki.url; Section: InternetShortcut; Key: URL; String:

    [Icons]
    Name: {group}\ProjectKamus; Filename: {app}\Kamus Turki.exe; WorkingDir: {app}
    Name: {group}\ProjectKamus on the Web; Filename: {app}\Kamus Turki.url
    Name: {group}\Uninstall ProjectKamus; Filename: {uninstallexe}

    [Run]
    Filename: {app}\Kamus Turki.exe; Description: Launch ProjectKamus; Flags: nowait postinstall skipifsilent; WorkingDir: {app}

    [UninstallDelete]
    Type: files; Name: {app}\Kamus Turki.url

    and these are written red;
    Source: =msdthostctrl.msdthostctrl.7; vdt70.dll; DestDir: {sys}; Flags: sharedfile
    Source: msrdo20.dll; DestDir: {sys}; Flags: regserver restartreplace sharedfile
    Source: kamus turki.exe; DestDir: {app}; Flags: ignoreversion

    what should i do exactly?

  18. #18
    Banned randem's Avatar
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    Maui, Hawaii
    Posts
    11,385

    Re: runtime error 713-class not registered

    The instructions are also included with it.

    THe red means it did not find those files. You are running in safe mode and it will not search the systems folder for files. You should copy those file to another location and place that location in the search area, also place any other location that your files are in in the search area then re-run **********.

  19. #19

    Thread Starter
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    19

    Re: runtime error 713-class not registered

    thank you so much, now it works, i just make a folder included all dependencies shown in the script and compile again. this solved my problem.
    by the way this ********** is really good, it finds all dependencies.thanks again.

    ps: but there is a little problem again after using ********** now my visual basic project file (main.vbp) is not working. when i try to open,it gives me this :"error loading dll". thank god i've already backup all project files. i just wondering is there any effect of this script to my vb files? because i just copy my all project files to another folder, then compile with ********** again. after that i try to open it, it gives me the same error. but the others which i didnt compile with using ********** is working. any idea on this?

  20. #20
    Banned randem's Avatar
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    Maui, Hawaii
    Posts
    11,385

    Re: runtime error 713-class not registered

    ********** doesn't compile anything it just reads you vbp file. Error loading dll just means that a dll is missing. Did you move the dll files or did you just copy them to the new folder????

  21. #21

    Thread Starter
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    19

    Re: runtime error 713-class not registered

    Quote Originally Posted by randem
    Error loading dll just means that a dll is missing. Did you move the dll files or did you just copy them to the new folder????
    of course not, i just copy all folder (including dll files) to another place. it says "error loading dll".

  22. #22
    Banned randem's Avatar
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    Maui, Hawaii
    Posts
    11,385

    Re: runtime error 713-class not registered

    Post your vbp file.

  23. #23

    Thread Starter
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    19

    Re: runtime error 713-class not registered

    Quote Originally Posted by randem
    Post your vbp file.
    indonesian_turkish.frm :

    VB Code:
    1. Private Sub Command1_Click()
    2. Unload Me
    3. End Sub
    4. Private Sub Command3_Click()
    5. frmAbout.Show 1
    6. End Sub
    7.  
    8. Private Sub Form_Load()
    9. Data1.DatabaseName = App.Path & "\dct1.bhs"
    10. Data1.RecordSource = "SELECT * FROM words"
    11. Data1.Refresh
    12.  
    13. Data2.DatabaseName = App.Path & "\dct1.bhs"
    14. Data2.RecordSource = "SELECT * FROM words"
    15. Data2.Refresh
    16. End Sub
    17.  
    18. Private Sub Form_Unload(Cancel As Integer)
    19. Main.Show
    20. End Sub
    21.  
    22. Private Sub List1_Click()
    23. Data2.DatabaseName = App.Path & "\dct1.bhs"
    24. Data2.RecordSource = "SELECT * FROM words WHERE turkish='" & List1.Text & "'"
    25. Data2.Refresh
    26.  
    27. If Data2.Recordset.RecordCount <> 0 Then
    28. INGYUKLE
    29. End If
    30. End Sub
    31.  
    32. Private Sub List2_Click()
    33. Text5.Text = List2.Text
    34. End Sub
    35.  
    36. Private Sub Text1_Change()
    37. If Text1.Text <> "" Then
    38. Data1.DatabaseName = App.Path & "\dct1.bhs"
    39. Data1.RecordSource = "SELECT TOP 100 turkish FROM words WHERE (turkish LIKE '" & Text1.Text & "*') GROUP BY turkish"
    40. Data1.Refresh
    41. If List1.ListCount = 0 Then
    42. Text1.ForeColor = vbRed
    43. Else
    44. Text1.ForeColor = vbBlack
    45. End If
    46.  
    47. If Data1.Recordset.RecordCount <> 0 Then
    48. TURYUKLE
    49. Else
    50. List1.Clear
    51. List2.Clear
    52. Text5.Text = ""
    53. End If
    54.  
    55. Else
    56. List1.Clear
    57. List2.Clear
    58. Text5.Text = ""
    59. End If
    60. End Sub
    61.  
    62. Sub INGYUKLE()
    63. Data2.Recordset.MoveFirst
    64. List2.Clear
    65. Do Until Data2.Recordset.EOF
    66. List2.AddItem Data2.Recordset("bahasa")
    67. Data2.Recordset.MoveNext
    68. Loop
    69. List2.ListIndex = 0
    70. End Sub
    71. Sub TURYUKLE()
    72. Data1.Recordset.MoveFirst
    73. List1.Clear
    74. Do Until Data1.Recordset.EOF
    75. List1.AddItem Data1.Recordset("turkish")
    76. Data1.Recordset.MoveNext
    77. Loop
    78. List1.ListIndex = 0
    79. End Sub

    turkish_indonesian.frm:

    VB Code:
    1. Private Sub Command1_Click()
    2. Unload Me
    3. End Sub
    4. Private Sub Command3_Click()
    5. frmAbout.Show 1
    6. End Sub
    7.  
    8. Private Sub Form_Load()
    9. Data1.DatabaseName = App.Path & "\dct2.bhs"
    10. Data1.RecordSource = "SELECT * FROM words"
    11. Data1.Refresh
    12.  
    13. Data2.DatabaseName = App.Path & "\dct2.bhs"
    14. Data2.RecordSource = "SELECT * FROM words"
    15. Data2.Refresh
    16. End Sub
    17.  
    18. Private Sub Form_Unload(Cancel As Integer)
    19. Main.Show
    20. End Sub
    21.  
    22. Private Sub List1_Click()
    23. Data2.DatabaseName = App.Path & "\dct2.bhs"
    24. Data2.RecordSource = "SELECT * FROM words WHERE turkish='" & List1.Text & "'"
    25. Data2.Refresh
    26.  
    27. If Data2.Recordset.RecordCount <> 0 Then
    28. INGYUKLE
    29. End If
    30. End Sub
    31.  
    32. Private Sub List2_Click()
    33. Text5.Text = List2.Text
    34. End Sub
    35.  
    36. Private Sub Text1_Change()
    37. If Text1.Text <> "" Then
    38. Data1.DatabaseName = App.Path & "\dct2.bhs"
    39. Data1.RecordSource = "SELECT TOP 100 turkish FROM words WHERE (turkish LIKE '" & Text1.Text & "*') GROUP BY turkish"
    40. Data1.Refresh
    41. If List1.ListCount = 0 Then
    42. Text1.ForeColor = vbRed
    43. Else
    44. Text1.ForeColor = vbBlack
    45. End If
    46.  
    47. If Data1.Recordset.RecordCount <> 0 Then
    48. TURYUKLE
    49. Else
    50. List1.Clear
    51. List2.Clear
    52. Text5.Text = ""
    53. End If
    54. Else
    55. List1.Clear
    56. List2.Clear
    57. Text5.Text = ""
    58. End If
    59. End Sub
    60.  
    61. Sub INGYUKLE()
    62. Data2.Recordset.MoveFirst
    63. List2.Clear
    64. Do Until Data2.Recordset.EOF
    65. List2.AddItem Data2.Recordset("bahasa")
    66. Data2.Recordset.MoveNext
    67. Loop
    68. List2.ListIndex = 0
    69. End Sub
    70.  
    71. Sub TURYUKLE()
    72. Data1.Recordset.MoveFirst
    73. List1.Clear
    74. Do Until Data1.Recordset.EOF
    75. List1.AddItem Data1.Recordset("turkish")
    76. Data1.Recordset.MoveNext
    77. Loop
    78. List1.ListIndex = 0
    79. End Sub

  24. #24
    Banned randem's Avatar
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    Maui, Hawaii
    Posts
    11,385

    Re: runtime error 713-class not registered

    That isn't a vbp file...???? That is a form...????

  25. #25

    Thread Starter
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    19

    Re: runtime error 713-class not registered

    Quote Originally Posted by randem
    Post your vbp file.
    Could you please tell me how do i post my vbp file?

  26. #26
    Banned randem's Avatar
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    Maui, Hawaii
    Posts
    11,385

    Re: runtime error 713-class not registered

    When you press the Post Reply button on that screen you will see another button near the bottom that says Manage Attachments. Use that...

  27. #27

    Thread Starter
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    19

    Re: runtime error 713-class not registered

    ok, this is it.

    edit : images added.
    Attached Files Attached Files
    Last edited by airlangga; Jun 25th, 2006 at 12:58 PM.

  28. #28
    Banned randem's Avatar
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    Maui, Hawaii
    Posts
    11,385

    Re: runtime error 713-class not registered

    I compiled your app and the exe runs on my computer. All the images are missing though, you did not include them.

    Here is the script I came up with for installation.

    More info is needed on your problem...
    Attached Files Attached Files
    Last edited by randem; Jun 24th, 2006 at 07:02 PM.

  29. #29

    Thread Starter
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    19

    Re: runtime error 713-class not registered

    it's done. i just compile and try it on another computer and now it is working properly. reinstalling vb and compiling with ********** has solved the problem.

    Thank you so much for your help.

  30. #30
    New Member
    Join Date
    May 2004
    Location
    Sweden
    Posts
    14

    Re: runtime error 713-class not registered

    Hi, I have the same problem. My application works perfect in Swedish XP and English XP. But it dosn't work in Spanish XP. My client have tha same problem on all of he's computers. I have tried to register both dao360.dll and MSSTDFMT.DLL again after the installation. This is already done in the installation but I did it again to be sure... I have also installed a fix tha is suppose to "fix all problems". This package was http://www.***********/support.html
    This is the errormessage i get:


    Thank's in advance for the help!

  31. #31
    Banned randem's Avatar
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    Maui, Hawaii
    Posts
    11,385

    Re: [RESOLVED] runtime error 713-class not registered

    Pjoter,

    What package were you referring too that you downloaded and installed? What did you use to create your installation package? Let's see the files you included.

  32. #32
    New Member
    Join Date
    May 2004
    Location
    Sweden
    Posts
    14

    Re: [RESOLVED] runtime error 713-class not registered

    Quote Originally Posted by randem
    Pjoter,

    What package were you referring too that you downloaded and installed? What did you use to create your installation package? Let's see the files you included.
    The package I installed from the link above was "Windows XP (19 mb) - Last Updated 5/27/05" and as I wrote eariler the application works on Swedish XP with office 2003 and on English XP.

    To make the installation package för the application I use Inno setup

    this is from the inno setup script

    Source: installfiles\dao360.dll; DestDir: {dao}; Flags: regserver restartreplace sharedfile uninsneveruninstall
    Source: installfiles\MSSTDFMT.DLL; DestDir: {sys}; Flags: restartreplace sharedfile uninsneveruninstall regserver

    Thanks in advance...

  33. #33
    Banned randem's Avatar
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    Maui, Hawaii
    Posts
    11,385

    Re: [RESOLVED] runtime error 713-class not registered

    I guess the package was the Auto OS Updater.

    When I said lets see the files... I meant the whole script.

  34. #34
    New Member
    Join Date
    May 2004
    Location
    Sweden
    Posts
    14

    Re: [RESOLVED] runtime error 713-class not registered

    Quote Originally Posted by randem
    I guess the package was the Auto OS Updater.

    When I said lets see the files... I meant the whole script.
    I know but I'm not allowed to show the whole script...

    I can only show the non company details
    This is the installation of all .dll and .ocx

    ; NOTE: Don't use "Flags: ignoreversion" on any shared system files
    Source: installfiles\Comctl32.ocx; DestDir: {sys}; Flags: regserver restartreplace sharedfile uninsneveruninstall
    Source: installfiles\Comdlg32.ocx; DestDir: {sys}; Flags: regserver restartreplace sharedfile uninsneveruninstall
    Source: installfiles\Dbgrid32.ocx; DestDir: {sys}; Flags: regserver restartreplace sharedfile uninsneveruninstall
    Source: installfiles\MBMouse.ocx; DestDir: {sys}; Flags: regserver restartreplace sharedfile uninsneveruninstall
    Source: installfiles\MSFLXGRD.OCX; DestDir: {sys}; Flags: restartreplace sharedfile uninsneveruninstall regserver
    Source: installfiles\MSCOMCTL.OCX; DestDir: {sys}; Flags: regserver sharedfile restartreplace uninsneveruninstall
    Source: installfiles\richtx32.ocx; DestDir: {sys}; Flags: regserver restartreplace sharedfile uninsneveruninstall
    Source: installfiles\Tabctl32.ocx; DestDir: {sys}; Flags: regserver restartreplace sharedfile uninsneveruninstall

    Source: installfiles\ASYCFILT.DLL; DestDir: {sys}; Flags: restartreplace sharedfile uninsneveruninstall
    Source: installfiles\COMCAT.DLL; DestDir: {sys}; Flags: restartreplace sharedfile uninsneveruninstall regserver
    Source: installfiles\dao360.dll; DestDir: {dao}; Flags: regserver restartreplace sharedfile uninsneveruninstall
    Source: installfiles\MSSTDFMT.DLL; DestDir: {sys}; Flags: restartreplace sharedfile uninsneveruninstall regserver
    Source: installfiles\msvbvm60.dll; DestDir: {sys}; Flags: restartreplace sharedfile uninsneveruninstall regserver
    Source: installfiles\OLEAUT32.DLL; DestDir: {sys}; Flags: restartreplace sharedfile uninsneveruninstall regserver
    Source: installfiles\OLEPRO32.DLL; DestDir: {sys}; Flags: restartreplace sharedfile uninsneveruninstall regserver
    Source: installfiles\Vb5db.dll; DestDir: {sys}; Flags: restartreplace sharedfile uninsneveruninstall
    Source: installfiles\VBPrnDlg.dll; DestDir: {sys}; Flags: regserver restartreplace sharedfile uninsneveruninstall
    Source: installfiles\vbzip11.dll; DestDir: {sys}

    Source: installfiles\STDOLE2.TLB; DestDir: {sys}; Flags: restartreplace sharedfile uninsneveruninstall regtypelib

    ;msxml4 (needed for copy'n'paste in logic)
    Source: installfiles\msxml4.dll; DestDir: {sys}; Flags: restartreplace sharedfile uninsneveruninstall regserver
    Source: installfiles\msxml4a.dll; DestDir: {sys}; Flags: restartreplace sharedfile uninsneveruninstall
    Source: installfiles\msxml4r.dll; DestDir: {sys}; Flags: restartreplace sharedfile uninsneveruninstall

  35. #35
    Banned randem's Avatar
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    Maui, Hawaii
    Posts
    11,385

    Re: [RESOLVED] runtime error 713-class not registered

    What??? You can show the whole script (unless there is some Swedish law about it). How are we supposed to figure out what you are doing with only part of it.

    I can see you used the Inno Setup Wizard. Try running your VBP file thru ********** to see the difference (free for three days). You will notice that some files will have been removed.

    You have a lot of bad flags on files. That script will cause problems of sorts.

  36. #36
    New Member
    Join Date
    May 2004
    Location
    Sweden
    Posts
    14

    Re: [RESOLVED] runtime error 713-class not registered

    Quote Originally Posted by randem
    What??? You can show the whole script (unless there is some Swedish law about it). How are we supposed to figure out what you are doing with only part of it.

    I can see you used the Inno Setup Wizard. Try running your VBP file thru ********** to see the difference (free for three days). You will notice that some files will have been removed.

    You have a lot of bad flags on files. That script will cause problems of sorts.
    Hmm, Its more company secretess.

    When I use ********** I get some errors "Invalid key" and "object variable or with block variabel not set"

    In the log file i find:
    2006-07-06 08:19:04 - * * * ERROR * * * Invalid reference in VBP: C:\WINDOWS\System32\vbscript.dll\2 - Converts to: E:\Projekt\Thoreb\ElsyGraf\install\C:\WINDOWS\System32\vbscript.dll\2 - IGNORING

    In the log I also find "Unsafe Files removed from script"
    dao360.dll

    But this file is required for the application to work?!

  37. #37
    Banned randem's Avatar
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    Maui, Hawaii
    Posts
    11,385

    Re: [RESOLVED] runtime error 713-class not registered

    You have to read the documentation. It explains all about why files are removed and what you need to do about it.

    Yes the file is needed but it should only be deployed by SP's.

  38. #38
    New Member
    Join Date
    May 2004
    Location
    Sweden
    Posts
    14

    Re: [RESOLVED] runtime error 713-class not registered

    Once again, I think its very strange that the application works on all other computers than just this client. He has 3 computers with the same problem.
    And the only diffrense is that he has Spanish OS

    And the error is located to the line:
    Data1.refresh

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  



Click Here to Expand Forum to Full Width