dcsimg
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 40 of 73

Thread: Automatic Double Posts Since Upgrade

  1. #1

    Thread Starter
    .NUT jmcilhinney's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Location
    Sydney, Australia
    Posts
    102,947

    Automatic Double Posts Since Upgrade

    Each time I reply to a thread now, it seems like the forum automatically tries to submit my reply twice. My reply is submitted successfully but I am also taken to the page that says that I have to wait a period before submitting again. I'm using Edge on the latest stable Win10 version.

  2. #2
    Administrator Steve R Jones's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Dallas, TX
    Posts
    1,015

    Re: Automatic Double Posts Since Upgrade

    test


    EDIT: I've reported the issue but Can NOT recreate it... I just switched from Chrome to Edge and don't get a dupe post in either browser.
    Last edited by Steve R Jones; Jul 21st, 2018 at 03:43 AM. Reason: test duplicate post issue

  3. #3

    Thread Starter
    .NUT jmcilhinney's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Location
    Sydney, Australia
    Posts
    102,947

    Re: Automatic Double Posts Since Upgrade

    I'll take a screenshot next time it happens but, even if you can see it, I guess you still can't really diagnose it if you can't replicate it. I'll try other browsers too and see if they behave the same way.

    One extra point is that I did make two posts to one particular thread in fairly quick succession and the issue appeared when submitting the first but not the second. I'll play around in the Forum Test Area and see if I can come up with any extra information.

  4. #4

    Thread Starter
    .NUT jmcilhinney's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Location
    Sydney, Australia
    Posts
    102,947

    Re: Automatic Double Posts Since Upgrade

    I also just realised that it didn't happen when making the post above either. I has happened when posting to VB.NET threads, so I wonder whether it may be forum dependent. Seems odd but stranger things have happened. Anyway, I'll update here if I have more information either way.
    Last edited by jmcilhinney; Jul 21st, 2018 at 07:55 PM.

  5. #5
    PowerPoster
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    24,500

    Re: Automatic Double Posts Since Upgrade

    happening to me on all replies, on older version of firefox

    edit: having said that it did not happen on this post, but has on all posts in OD and vb6
    i do my best to test code works before i post it, but sometimes am unable to do so for some reason, and usually say so if this is the case.
    Note code snippets posted are just that and do not include error handling that is required in real world applications, but avoid On Error Resume Next

    dim all variables as required as often i have done so elsewhere in my code but only posted the relevant part

    come back and mark your original post as resolved if your problem is fixed
    pete

  6. #6
    New Member
    Join Date
    Jun 2018
    Location
    Europe
    Posts
    6

    Re: Automatic Double Posts Since Upgrade

    Quote Originally Posted by westconn1 View Post
    happening to me on all replies, on older version of firefox

    edit: having said that it did not happen on this post, but has on all posts in OD and vb6
    It also happened to me with the current Firefox browser

  7. #7
    New Member
    Join Date
    Jun 2018
    Location
    Europe
    Posts
    6

    Re: Automatic Double Posts Since Upgrade

    Quote Originally Posted by westconn1 View Post
    happening to me on all replies, on older version of firefox

    edit: having said that it did not happen on this post, but has on all posts in OD and vb6
    It also happened to me with the current Firefox browser.
    ps: just happened with this post, even though I didn't post this month yet...
    Name:  VBforumdoublepost.jpg
Views: 359
Size:  7.6 KB

  8. #8
    Administrator Steve R Jones's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Dallas, TX
    Posts
    1,015

    Re: Automatic Double Posts Since Upgrade

    test

  9. #9

    Thread Starter
    .NUT jmcilhinney's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Location
    Sydney, Australia
    Posts
    102,947

    Re: Automatic Double Posts Since Upgrade

    Quote Originally Posted by Steve R Jones View Post
    test
    I suggest that you try it in a forum like VB.NET because the issue is still occurring for me there almost every time I make a post. There have been a couple of time that it didn't and I think that, in both cases, it was not my first post to that thread.

  10. #10

    Thread Starter
    .NUT jmcilhinney's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Location
    Sydney, Australia
    Posts
    102,947

    Re: Automatic Double Posts Since Upgrade

    Quote Originally Posted by Steve R Jones View Post
    test
    I suggest that you try it in a forum like VB.NET because the issue is still occurring for me there almost every time I make a post. There have been a couple of time that it didn't and I think that, in both cases, it was not my first post to that thread.

    OK, it did just happen to me on this post too.

  11. #11
    Sinecure devotee
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Southern Tier NY
    Posts
    5,437

    Re: Automatic Double Posts Since Upgrade

    Perhaps because you replied with quote.

  12. #12
    Sinecure devotee
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Southern Tier NY
    Posts
    5,437

    Re: Automatic Double Posts Since Upgrade

    Quote Originally Posted by jmcilhinney View Post
    I suggest that you try it in a forum like VB.NET because the issue is still occurring for me there almost every time I make a post. There have been a couple of time that it didn't and I think that, in both cases, it was not my first post to that thread.

    OK, it did just happen to me on this post too.
    Just a test. Again.

  13. #13
    Sinecure devotee
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Southern Tier NY
    Posts
    5,437

    Re: Automatic Double Posts Since Upgrade

    Quote Originally Posted by jmcilhinney View Post
    I suggest that you try it in a forum like VB.NET because the issue is still occurring for me there almost every time I make a post. There have been a couple of time that it didn't and I think that, in both cases, it was not my first post to that thread.

    OK, it did just happen to me on this post too.
    Just a test. Again.
    Yes, it happened. It doubled posted when I quoted jmc's post. (so a test case of 1).

  14. #14

    Thread Starter
    .NUT jmcilhinney's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Location
    Sydney, Australia
    Posts
    102,947

    Re: Automatic Double Posts Since Upgrade

    No quote.

  15. #15

    Thread Starter
    .NUT jmcilhinney's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Location
    Sydney, Australia
    Posts
    102,947

    Re: Automatic Double Posts Since Upgrade

    Quote Originally Posted by jmcilhinney View Post
    No quote.
    That worked OK. Now trying again with quote.

  16. #16

    Thread Starter
    .NUT jmcilhinney's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Location
    Sydney, Australia
    Posts
    102,947

    Re: Automatic Double Posts Since Upgrade

    Quote Originally Posted by jmcilhinney View Post
    No quote.
    That worked OK. Now trying again with quote.

    Yep, that tried to double post. It seems like that might then be the issue, although I feel like it's happened more times than I would have thought that I'd been quoting another post. Maybe not. I'll pay attention to that in future posts.

  17. #17
    PowerPoster techgnome's Avatar
    Join Date
    May 2002
    Posts
    32,452

    Re: Automatic Double Posts Since Upgrade

    Been getting the same issue too. Latest Chrome - Version 67.0.3396.99 (Official Build) (64-bit) - on a Mac.
    Haven't tried on my Win10 at home though.

    -tg
    * I don't respond to private (PM) requests for help. It's not conducive to the general learning of others.*
    * I also don't respond to friend requests. Save a few bits and don't bother. I'll just end up rejecting anyways.*
    * How to get EFFECTIVE help: The Hitchhiker's Guide to Getting Help at VBF - Removing eels from your hovercraft *
    * How to Use Parameters * Create Disconnected ADO Recordset Clones * Set your VB6 ActiveX Compatibility * Get rid of those pesky VB Line Numbers * I swear I saved my data, where'd it run off to??? *

  18. #18
    PowerPoster techgnome's Avatar
    Join Date
    May 2002
    Posts
    32,452

    Re: Automatic Double Posts Since Upgrade

    Trying from the Advance Reply form this time... all previous attempts were from the quick reply.

    -tg


    EDIT - OK, so it's the Quick Reply that seems to result in the double post attempt, while using the Advance Reply goes through once cleanly.
    * I don't respond to private (PM) requests for help. It's not conducive to the general learning of others.*
    * I also don't respond to friend requests. Save a few bits and don't bother. I'll just end up rejecting anyways.*
    * How to get EFFECTIVE help: The Hitchhiker's Guide to Getting Help at VBF - Removing eels from your hovercraft *
    * How to Use Parameters * Create Disconnected ADO Recordset Clones * Set your VB6 ActiveX Compatibility * Get rid of those pesky VB Line Numbers * I swear I saved my data, where'd it run off to??? *

  19. #19
    Sinecure devotee
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Southern Tier NY
    Posts
    5,437

    Re: Automatic Double Posts Since Upgrade

    I did a quick reply fine (as least a few times), but have also got the double post a number of times. In addition to the above where it posted fine with one Quick Reply, and doubled the second time when trying with a quote, I just got a double attempt on another post where I didn't quote, but I did include a link.

  20. #20
    Frenzied Member jdc2000's Avatar
    Join Date
    Oct 2001
    Location
    Idaho Falls, Idaho USA
    Posts
    1,453

    Re: Automatic Double Posts Since Upgrade

    I have been having the same issue as jmc detailed in post #1, using Win 7 and IE11.

    This is a test to see if it is still happening.

    Edit:
    I did NOT get a double post this time, but I DID get the message about having to wait 30 seconds between posts, so that would seem to indicate that it tried to double post, but was correctly prevented this time.
    Last edited by jdc2000; Jul 23rd, 2018 at 10:08 AM.

  21. #21
    Sinecure devotee
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Southern Tier NY
    Posts
    5,437

    Re: Automatic Double Posts Since Upgrade

    That is what I've been getting all along. I haven't actually double-posted. The first time I saw the message, I assumed the forum tried to double post (I'd seen it before on other forums years ago), so, in case it didn't actually post, I copied my post, but assuming it did, I continued on without waiting to "try the post again". Checked back to the thread to make sure the post did indeed post.
    But, I didn't try multiple browsers, so it makes sense that I would always get the message.
    ...but was correctly prevented this time...
    It would only be correct if you intentionally tried to post twice.

    p.s. This post did try to post twice as well (got the 30 second warning message), probably because I added the quote phrase above.

  22. #22
    Administrator Steve R Jones's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Dallas, TX
    Posts
    1,015

    Re: Automatic Double Posts Since Upgrade

    I sent the IT person a link to this thread....All but one site has gone through the upgrade/update process and VBF is the only with the dupe posts and PHP errors.

  23. #23
    PowerPoster techgnome's Avatar
    Join Date
    May 2002
    Posts
    32,452

    Re: Automatic Double Posts Since Upgrade

    Of course... we're the odd duck...

    -tg
    * I don't respond to private (PM) requests for help. It's not conducive to the general learning of others.*
    * I also don't respond to friend requests. Save a few bits and don't bother. I'll just end up rejecting anyways.*
    * How to get EFFECTIVE help: The Hitchhiker's Guide to Getting Help at VBF - Removing eels from your hovercraft *
    * How to Use Parameters * Create Disconnected ADO Recordset Clones * Set your VB6 ActiveX Compatibility * Get rid of those pesky VB Line Numbers * I swear I saved my data, where'd it run off to??? *

  24. #24
    PowerPoster techgnome's Avatar
    Join Date
    May 2002
    Posts
    32,452

    Re: Automatic Double Posts Since Upgrade

    I see this error pop show up from time to time on some threads... some, not all... there doesn't seem to be a pattern or any rhyme or reason for when it does or doesn't appear:
    PHP User Warning: fetch_template() calls should be replaced by the vB_Template class. Template name: bbcode_highlight in ..../includes/functions.php on line 4197
    actually, now that I can see it clearly, I wonder if it shows in threads with the highlight tag in it...

    -tg
    * I don't respond to private (PM) requests for help. It's not conducive to the general learning of others.*
    * I also don't respond to friend requests. Save a few bits and don't bother. I'll just end up rejecting anyways.*
    * How to get EFFECTIVE help: The Hitchhiker's Guide to Getting Help at VBF - Removing eels from your hovercraft *
    * How to Use Parameters * Create Disconnected ADO Recordset Clones * Set your VB6 ActiveX Compatibility * Get rid of those pesky VB Line Numbers * I swear I saved my data, where'd it run off to??? *

  25. #25
    Administrator Steve R Jones's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Dallas, TX
    Posts
    1,015

    Re: Automatic Double Posts Since Upgrade

    From our IT person:

    These errors are coming from the code syntax highlighter. I'll look into updating it.

  26. #26
    Administrator Steve R Jones's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Dallas, TX
    Posts
    1,015

    Re: Automatic Double Posts Since Upgrade

    From our IT person:

    These errors are coming from the code syntax highlighter. I'll look into updating it.

  27. #27
    Frenzied Member jdc2000's Avatar
    Join Date
    Oct 2001
    Location
    Idaho Falls, Idaho USA
    Posts
    1,453

    Re: Automatic Double Posts Since Upgrade

    And you got a double post!

  28. #28
    Super Moderator FunkyDexter's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    An obscure body in the SK system. The inhabitants call it Earth
    Posts
    7,346

    Re: Automatic Double Posts Since Upgrade

    Don't know if it's connected but I notice that every time I edit a post now the browser just hangs with the little swirly O. If I browse away from the thread and back the edit had been committed but it's like the page never refreshes of it's own accord.


    (Double post in 3... 2... 1...)
    You can depend upon the Americans to do the right thing. But only after they have exhausted every other possibility - Winston Churchill

    Hadoop actually sounds more like the way they greet each other in Yorkshire - Inferrd

  29. #29
    Super Moderator FunkyDexter's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    An obscure body in the SK system. The inhabitants call it Earth
    Posts
    7,346

    Re: Automatic Double Posts Since Upgrade

    Don't know if it's connected but I notice that every time I edit a post now the browser just hangs with the little swirly O. If I browse away from the thread and back the edit had been committed but it's like the page never refreshes of it's own accord.


    (Double post in 3... 2... 1...)
    You can depend upon the Americans to do the right thing. But only after they have exhausted every other possibility - Winston Churchill

    Hadoop actually sounds more like the way they greet each other in Yorkshire - Inferrd

  30. #30
    VB-aholic & Lovin' It LaVolpe's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Beside Waldo
    Posts
    18,365

    Re: Automatic Double Posts Since Upgrade

    Win10 & FireFox

    This seemed to only occur, during past several days, when "Reply with Quote" option was used. But now there doesn't seem to be a pattern. I did a "Quick Reply" on this and got the double-post warning
    Insomnia is just a byproduct of, "It can't be done"

    Classics Enthusiast? Here's my 1969 Mustang Mach I Fastback. Her sister '67 Coupe has been adopted

    Newbie? Novice? Bored? Spend a few minutes browsing the FAQ section of the forum.
    Read the HitchHiker's Guide to Getting Help on the Forums.
    Here is the list of TAGs you can use to format your posts
    Here are VB6 Help Files online


    {Alpha Image Control} {Memory Leak FAQ} {Unicode Open/Save Dialog} {Resource Image Viewer/Extractor}
    {VB and DPI Tutorial} {Manifest Creator} {UserControl Button Template} {stdPicture Render Usage}

  31. #31
    Member Dragokas's Avatar
    Join Date
    Aug 2015
    Location
    Ukraine
    Posts
    571

    Re: Automatic Double Posts Since Upgrade

    Win 7 & Yandex.Browser.

    This happen for me too, constantly. After I making "quick reply" browser redirects me to "Advanced view" page with such error:
    "Error
    The following errors occurred with your submission
    This forum requires that you wait 30 seconds between posts. Please try again in 30 seconds."
    Actually, my post is already submitted at that time.

  32. #32
    Frenzied Member jdc20181's Avatar
    Join Date
    Oct 2015
    Location
    Indiana
    Posts
    1,133

    Re: Automatic Double Posts Since Upgrade

    Interesting bugs - Can someone make a sticky to keep track of these better? I have a bunch more I am noticing.
    Disclaimer: When code is given for example - it is merely a example.
    See my browser project BeffsBrowser
    Try my new Browser project LightBrowse "A Browser and not much else" Screen Capture with Imgur API


    Unless said otherwise (e.g. From one of my projects thus, those are mostly licensed under MIT) - All Code snippets advice or otherwise that I post on this site, are expressly licensed under Creative Commons Attribution 4.0 International Please respect my copyrights.

  33. #33
    Administrator Steve R Jones's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Dallas, TX
    Posts
    1,015

    Re: Automatic Double Posts Since Upgrade

    There's no need to stick and active thread like this.... Post away.

  34. #34
    VB-aholic & Lovin' It LaVolpe's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Beside Waldo
    Posts
    18,365

    Re: Automatic Double Posts Since Upgrade

    Related? Maybe, maybe not.

    FYI: When logging in, I get this each time...

    PHP Warning: Illegal string offset 'adminpermissions' in ..../includes/functions.php on line 6073
    PHP Warning: Illegal string offset 'genericoptions' in ..../includes/class_bootstrap.php on line 1093
    PHP Warning: Illegal string offset 'genericpermissions2' in ..../includes/class_bootstrap.php on line 1146
    PHP Warning: Illegal string offset 'socialgrouppermissions' in ..../includes/class_bootstrap.php on line 1159
    PHP Warning: Illegal string offset 'socialgrouppermissions' in ..../includes/class_bootstrap.php on line 1169
    PHP Warning: Illegal string offset 'genericpermissions' in ..../includes/class_bootstrap.php on line 1186
    PHP Warning: Illegal string offset 'socialgrouppermissions' in ..../includes/class_bootstrap.php on line 1196
    PHP Warning: Illegal string offset 'socialgrouppermissions' in ..../includes/class_bootstrap.php on line 1220
    Redirecting...

    Thank you for logging in, LaVolpe.
    Click here if your browser does not automatically redirect you.
    Edited: And when clicking on a URL link within a posting:
    PHP User Warning: fetch_template() calls should be replaced by the vB_Template class. Template name: bbcode_highlight in ..../includes/functions.php on line 4197

    PHP User Warning: fetch_template() calls should be replaced by the vB_Template class. Template name: bbcode_highlight in ..../includes/functions.php on line 4197

    PHP User Warning: fetch_template() calls should be replaced by the vB_Template class. Template name: bbcode_highlight in ..../includes/functions.php on line 4197

    PHP User Warning: fetch_template() calls should be replaced by the vB_Template class. Template name: bbcode_highlight in ..../includes/functions.php on line 4197

    PHP User Warning: fetch_template() calls should be replaced by the vB_Template class. Template name: bbcode_highlight in ..../includes/functions.php on line 4197
    Last edited by LaVolpe; Jul 27th, 2018 at 06:16 AM.
    Insomnia is just a byproduct of, "It can't be done"

    Classics Enthusiast? Here's my 1969 Mustang Mach I Fastback. Her sister '67 Coupe has been adopted

    Newbie? Novice? Bored? Spend a few minutes browsing the FAQ section of the forum.
    Read the HitchHiker's Guide to Getting Help on the Forums.
    Here is the list of TAGs you can use to format your posts
    Here are VB6 Help Files online


    {Alpha Image Control} {Memory Leak FAQ} {Unicode Open/Save Dialog} {Resource Image Viewer/Extractor}
    {VB and DPI Tutorial} {Manifest Creator} {UserControl Button Template} {stdPicture Render Usage}

  35. #35
    Super Moderator Shaggy Hiker's Avatar
    Join Date
    Aug 2002
    Location
    Idaho
    Posts
    34,076

    Re: Automatic Double Posts Since Upgrade

    I'm getting the double post, but I guess that's old news. Also, when I first go to the site, I get a bunch of PHP errors showing up at the top of the screen. They go away fairly quickly, and tend to be blue on blue, which makes them darn hard to read. I assume that they are likely the same ones that LaVolpe is reporting.
    My usual boring signature: Nothing

  36. #36
    Sinecure devotee
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Southern Tier NY
    Posts
    5,437

    Re: Automatic Double Posts Since Upgrade

    I think they're black on dark blue, but then I haven't bothered looking closely, just ignoring it as it isn't my problem. It could be a Freudian sign of abuse, I guess.

  37. #37
    PowerPoster
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    24,500

    Re: Automatic Double Posts Since Upgrade

    2 weeks later
    are they ever going to fix the double posting and other errors?
    i do my best to test code works before i post it, but sometimes am unable to do so for some reason, and usually say so if this is the case.
    Note code snippets posted are just that and do not include error handling that is required in real world applications, but avoid On Error Resume Next

    dim all variables as required as often i have done so elsewhere in my code but only posted the relevant part

    come back and mark your original post as resolved if your problem is fixed
    pete

  38. #38
    Administrator Steve R Jones's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Dallas, TX
    Posts
    1,015

    Re: Automatic Double Posts Since Upgrade

    Yes.... In theory

  39. #39
    PowerPoster Arnoutdv's Avatar
    Join Date
    Oct 2013
    Posts
    3,596

    Re: Automatic Double Posts Since Upgrade

    It's still there and also the error messages when there code segments is the posts.
    The double post message is really annoying.

  40. #40

    Thread Starter
    .NUT jmcilhinney's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Location
    Sydney, Australia
    Posts
    102,947

    Re: Automatic Double Posts Since Upgrade

    Quote Originally Posted by Arnoutdv View Post
    It's still there and also the error messages when there code segments is the posts.
    The double post message is really annoying.
    It is annoying but the biggest problem is that a lot of people don't realise that their post was actually successful and submit the same post again when the time expires.

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  



Featured


Click Here to Expand Forum to Full Width